Banner

Pesäpallo

Yleistä

 

Pesäpallosta alettiin Innon piirissä puhua ja tehdä suunnitelmia ensi kerran 1920-luvun lopussa, mutta virallisesti pesäpallo tuli innon lajivalikoimaan 1932, jolloin vuosikokouksessa päätettiin ottaa pesäpallo mukaan seuran ohjelmaan.

 

1930-luku olikin seurassa varsin vilkasta aikaa pesäpallon tiimoilla, kunnes talvisota katkaisi toiminnan. Menestys ei tosin ollut aivan päätä huimaava, mutta, muutamia Innon pelaajia kuitenkin esiintyi useissa Itä-Länsi -otteluissa.

 

Kotkassa pesäpallo-ottelut pelattiin silloin Kisakentällä (nyk. Sibeliuspuisto), Katariinan torilla, Fuksinniityllä ja Hovinsaaren kentällä. Harjoitukset pidettiin mm. Itälaiturin varastorakennuksessa.

 

Vuonna 1977 ilmestyi pesäpallo uudelleen Innon lajivalikoimaan. Harjoituksia pidettiin nyt Allintien, Otsolan ja Sunilan kentillä. Poikia ja tyttöjä osallistuikin harjoituksiin mukavasti, mutta varsinainen kilpailumenestys jäi tulevina vuosina lähinnä miesten harteille ja maakuntasarjan tasolle. Vuosituhannen loppua lähestyttäessä miesten pesäpallo koki kuihtumisen ja tilalle tuli naisten pesäpallo. Sitäkin kesti sarjatasolla vain muutamia kausia.

 

Tällä hetkellä Innon pesäpallo on tyttöjen ja naisten sekä lasten pesäpallokoulujen varassa. Sarjatasolle joukkueena ei enää olla ylletty, mutta pesäpallo kuitenkin elää seurassa. Tytöt ja naiset pelaavat kunto- ja harrastusmielessä seuran nimissä pesäpalloa, lasten pesiskoulut pyörivät kesäisin ja puulaakipesäpallo on voimissaan. Talvisin Into järjestää myös jo perinteeksi muodostuneen pesäpalloturnauksen Ruonalan urheiluhallissa miehille ja naisille.

 

Terrvetuloa pesäpallon pariin!

 

Ilmoittautumiset 

 

Ilmottautuminen pesäpallokouluun >>

  

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan >>

 


 
 
© 2010 Mercantus